wiolettan

Tillbaka igen...

Av wiolettan - 2018-09-14 09:51


...till Sundbyberg, vårt hem. Fast, det känns som hemma, i Ångermanland också. Jag gillar den rena, klara luften, stillheten och de mäktiga skogarna. Är så tacksam att jag har fått överta denna lilla stuga av min äldste bror.


 

Han kände för några år sedan att han inte orkade som förr och en av hans söner dog och den andre var inte intresserad av stället så då fick jag det. Jag lovade  honom att han fick utnyttja det själv också, så länge han och jag lever. Så nu  då vi bilar uppåt, följer han med oss och bor på övervåningen. Det fungerar alldeles utmärkt. Han fyllde 91 år nu i sommar och då var vi där och firade honom.


Min pappas yngste bror fyllde 102 år i sommar då vi var i stugan och drygt en månad senare avled han. Begravningen var dagen innan vi bilade ner igen. Så nu finns inte någon kvar av mina föräldrars syskon. Inte så konstigt kanske. Min pappa föddes år 1899.


Det hade börjat att bli höst i Ångermanland, så vi stängde stugan för vintern och det kändes OK. Då det är mörkt där på kvällarna, så är det verkligen mörkt. Då jag bodde hemma i min ungdom tänkte jag inte i dom banorna, men nu tycker jag inte om det kompakta mörkret. Skillnad emot staden, där är det aldrig kolmörkt.


Då vi kom hem väntade oss en överraskning. Bosse Lidén hade sänt en lott. Vinst i en tävling som han hade haft på sin blogg. Tack snälla Bosse. Jag tycker om dina tävlingar och lekar.


 

Först vann jag lotten och sedan vann jag på lotten. Dubbelt roligt. Roligt är det också att skrapa den.


Ha det bra och må så gott.


Som Desmond Tutu sa:

Gör lite gott där du är.

Det är dessa små uttryck

av godhet som sammantaget

förändrar världen.



 
 
Gunnel

Gunnel

14 september 2018 11:11

Kul att du är tillbaka på bloggen. Vilken mysig stuga. Jag förstår att du trivs där. Grattis till vinsten i dubbel bemärkelse. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
znogge

znogge

14 september 2018 12:30

Så fint att du fick överta stugan och att din bror kan följa med. Delad glädje är dubbel glädje! Men jag förstår att ni ville lämna mörkret nu.

Kram och ha en härlig helg!

http://znogge.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

14 september 2018 12:58

Välkommen tillbaka till civilisationen och till bloggen!
Jag förstår att det varit skönt där uppe i Ångermanland och vilket trevlig överraskning du fick när du kom hem. Du är duktig som hänger med på Bosses tävlingar.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Preciosa

Preciosa

14 september 2018 13:10

Hej Wiolettan!
Välkommen hem kära granne :-) Själv åkte jag "bort" nyss...Men för varmt här.Någon grad lägre till helgen tror jag.
Mysig stuga du har! Miljön går ju inte att jämföra med hemma men vi bor ju i en förhållandevis liten stad...ja visst ja...minsta i Sverige till ytan var det :-)
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

14 september 2018 18:35

Vilken fin stuga du fått. Oh släkten verkar få leva långa härliga liv.
Förstår du har haft de gott i stugan men också lite sorgligt då med begravning. Men är man så gammal är det nog gott att få "gå lite i förväg" en dag går vi andra efter.

Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

14 september 2018 19:05

Välkommen hem igen! Förstår att ni haft fina dagar i vackra Ångermanland, ett landskap jag haft förmånen att få lära känna mer de senaste två somrarna.Så vackert! Men jag kan också förstå att det är skönt nu när mörkret lägger sig att åter komma till lite ljusare trakter.
Och så fint att du fick stugan och kan spendera tid här i trakten du tycker så mycket om. Livet har ju sin gång och trist när de nära inte längre finns kvar, men livet ger och tar.
Stort grattis till vinsten hos Bosse och sedan grattis igen till nästa vinst. Och visst är det roligt att skrapa.
Stor kram och många tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

14 september 2018 21:06

Vad mysigt att läsa att din storebror orka följa med och klarar av att bo på övervåningen. Vad bra ni har det som har två helt olika hem.
Jag tycker mörker är mycket mer obehagligt nu än när jag var yngre. Ser också sämre. Har med åldern att göra.
Jättekul att du vann på lotten. Sådant vill jag läsa varje gång jag skickar en lott någonstans. Sista tiden har jag lagt ner flera timmar på att försöka fixa ihop så vi kan ha roligt i november i år också. Jag kommer att vara snäll med tiden för korsordsfrågan/uppgiften och bildfrågan. Inte en enda överraskningstid. Men sedan har jag en tredje variant, som är mer åt lekbiten. Då bestämmer jag helt själv tiden. Den är mest för skojs skull. <
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

15 september 2018 11:37

Grattis till vinsterna! Dubbel tur.
Vilket fint ställe du har i Ångermanland och skönt för dej att "komma hem" både där och Sundbyberg. Jag har också flera hem och känner mig hemma i alla.
Önskar dej en lugn och skön helg!

http://leniawales.wordpress.com

 
Anneli

Anneli

16 september 2018 01:59

Det är så roligt att vinna o extra kul att du även vann på lotten..
Vilket mysigt ställe, där skulle jag njuta för fullt, att bara vara.

Hoppas att ni mår bra, dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
gun

gun

16 september 2018 20:45

Roligt att se dig här igen och visst är det skillnad på mörkret här på landet och mörkret i staden... Härligt det ser ut med stugan som ligger mysigt bland träden
Vad kul att du vann i Bosses tävling. Grattis.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Augusta

Augusta

17 september 2018 00:11

Vilken fint hus du fick. Förstår det blir mörkt där på kvällarna. Inga gatulysen som lyser upp. Men mörkret kan vara fint också. Bara månen som lyser upp himlen och som sedan ger lyssken i mörka natten. Fast man får inte vara "mörkrädd" som vi säger i Norrbotten, inte se skräckfilmer :D

http://nouw.com/gulahuset

 
Kraka

Kraka

17 september 2018 22:17

Vilken fin stuga! Härligt också att din bror orkar hänga med.
Kram

http://kraka.moah.se

 
trollet

trollet

18 september 2018 12:15

Det var fint av din bror, ser ut som en gullig liten stuga=) Nä, inte så konstigt om inga syskon till föräldrarna finns kvar... ;)

http://lchftrollet.blogg.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

22 september 2018 10:30

Önskar dej en trevlig ny helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards